Inspiratiemoment Mobipunten

17 maart 2021 – 10u

Op woensdag 17 maart om 10u organiseert Mobipunt vzw een Inspiratiemoment Mobipunten. Tijdens dit inspiratiemoment wensen we de Vlaamse steden en gemeenten, die voor de gigantische uitdaging staan de komende 4 jaar meer dan 1000 mobipunten uit te bouwen, te inspireren. De gebundelde kennis van de drie partners, Mpact vzw, Autodelen.net en Infopunt publieke ruimte zorgt voor een stevige basis om steden en gemeenten te kunnen verrijken in hun mobipunt-aanpak. 

Tijdens het inspiratiemoment inspireren we jullie in het werken aan kwaliteitsvolle mobipunten, geven we belangrijke aandachtspunten mee en gaan we dieper in op de inhoud van de Masterclass Mobipunt Academie. 

Mobipunt vzw heeft als doel om de kwaliteit van mobipunten te bewaken, kennis op te bouwen en innovatie te ondersteunen. Het begeleiden van steden en gemeenten in de realisatie van mobipunten of Hoppinpunten is hier een belangrijk onderdeel van. Om deze begeleiding en kennis toegankelijk te maken, organiseert Mobipunt vzw binnenkort een Masterclass Mobipunten voor steden en gemeenten. In deze masterclass lichten we het proces toe  over  hoe een kwaliteitsvol mobipunt(netwerk) op te zetten. We geven de gemeenten de tools om zelf hands-on aan de slag te kunnen gaan. 

Het inspiratiemoment is volledig gratis en zal ongeveer een uur duren. Je kan je hier inschrijvenOp het inschrijvingsformulier is er de mogelijkheid belangrijke vragen mee te geven. Ook tijdens de sessie zal er de mogelijkheid zijn vragen te stellen aan onze experts. 

In afwachting van verdere info over de Masterclass Mobipunten, geven we alvast de data mee voor de reeds geïnteresseerden.

  • De eerste academie gaat telkens door op dinsdagnamiddag van 13u tot 17u, en dat op 20 en 27 april en 4 en 11 mei. 
  • We voorzien ook onmiddellijk een tweede academie, deze gaat telkens door op donderdagnamiddag van 13u tot 17u, en dat op 29 april en 6, 20, 27 mei. 

De Masterclass is enkel toegankelijk voor Vlaamse steden en gemeenten en wordt georganiseerd in beperkte groepen om interactie mogelijk te maken. Daarom zijn de inschrijvingen beperkt.