Inspiratiemoment: Mobipunten in de praktijk

Maandag 27 september 2021 – 14u-15u – Herbekijk het inspiratiemoment of bekijk de presentatie

Op maandag 27 september om 14u organiseerde Mobipunt vzw een tweede gratis digitaal Inspiratiemoment Mobipunten. Met onze inspiratiemomenten willen we de Vlaamse steden en gemeenten aanmoedigen om werk te maken van mobipunten op hun grondgebied. Zij staan immers voor de gigantische uitdaging om de komende jaren meer dan 1000 mobipunten uit te bouwen!

Na het eerste inspiratiemoment in maart lieten we deze keer de steden Leuven en Zoutleeuw aan het woord die hun ervaringen delen over de Hoppinpunten op hun grondgebied. Ze vertelden hoe het ontwerpproce verliep, welke diensten op de verschillende Hoppinpunten worden aangeboden en gaven nuttige tips voor andere steden en gemeenten.

Mobipunt vzw zorgde voor een update over de Vlaamse regelgeving rond Hoppinpunten en we gaven toelichting bij onze nieuwe reeks van de Masterclass Mobipunten in november, na de succesvolle editie in het voorjaar. De Masterclass is een tweedaagse masterclass, waarin we steden en gemeenten meenemen in het proces om een kwaliteitsvol mobipunt(netwerk) uit te bouwen. We geven gemeenten de tools om zelf aan de slag te gaan. Meer informatie vind je ook hier.

Onze inspiratiemomenten zijn volledig gratis en duren ongeveer een uur. Vragen mogen vooraf worden doorgestuurd, maar ook tijdens de sessie is er nog de mogelijkheid om vragen te stellen aan onze experts. We stemmen de inhoud graag af op de vragen die er leven.

Mobipunt vzw heeft als doel om de kwaliteit van mobipunten te bewaken, kennis op te bouwen en innovatie te ondersteunen. Het begeleiden van steden en gemeenten in de realisatie van mobipunten of Hoppinpunten is hier een belangrijk onderdeel van. De gebundelde kennis van onze drie partners, Mpact vzw, Autodelen.net en Infopunt Publieke Ruimte, zorgt voor een stevige basis om steden en gemeenten te kunnen verrijken in hun mobipunt-aanpak.