Inspiratiemoment: Mobipunten in de praktijk

27 september 2021 – 14u

Maandag 27 september 2021 – 14u-15u – Schrijf je hier in

Op maandag 27 september om 14u organiseert Mobipunt vzw een tweede gratis digitaal Inspiratiemoment Mobipunten. Met onze inspiratiemomenten willen we de Vlaamse steden en gemeenten aanmoedigen om werk te maken van mobipunten op hun grondgebied. Zij staan immers voor de gigantische uitdaging om de komende jaren meer dan 1000 mobipunten uit te bouwen!

Na het eerste inspiratiemoment in maart laten we deze keer de steden Leuven en Zoutleeuw aan het woord die hun ervaringen delen over de Hoppinpunten op hun grondgebied. Hoe verliep het proces? Welke diensten worden er aangeboden? Welke nuttige tips hebben zij voor andere steden en gemeenten?

Je krijgt ook een update over de Vlaamse regelgeving rond Hoppinpunten. Tot slot geven we wat toelichting bij onze nieuwe reeks van de Masterclass Mobipunten in november, na de succesvolle editie van dit voorjaar. Deze keer wordt het een tweedaagse masterclass, waarin we steden en gemeenten meenemen in het proces om een kwaliteitsvol mobipunt(netwerk) uit te bouwen. We geven gemeenten de tools om zelf aan de slag te gaan. Meer informatie vind je alvast hier. De inschrijvingen zijn meteen geopend, wacht niet te lang om je aan te melden!

Het inspiratiemoment is volledig gratis en zal ongeveer een uur duren. Je kan je hier inschrijvenVia het inschrijvingsformulier kan je vooraf al vragen doorgeven. Ook tijdens de sessie zal er nog de mogelijkheid zijn vragen te stellen aan onze experts. We stemmen de inhoud graag af op de vragen die er nu al leven.

Mobipunt vzw heeft als doel om de kwaliteit van mobipunten te bewaken, kennis op te bouwen en innovatie te ondersteunen. Het begeleiden van steden en gemeenten in de realisatie van mobipunten of Hoppinpunten is hier een belangrijk onderdeel van. De gebundelde kennis van onze drie partners, Mpact vzw, Autodelen.net en Infopunt Publieke Ruimte, zorgt voor een stevige basis om steden en gemeenten te kunnen verrijken in hun mobipunt-aanpak.